top of page

Haloo?? (2007)

NAZAJ NA:

halo 2020 A4.jpg

1 Swing2 Jaz imam posluh3 Uspavanka za Manco4 Tam v črni Afriki5 Policaj je palicaj6 Živalska izštevanka7 Nasmeh v očeh8 Kumbah Yah9 Kadar ležem10 We Shall Overcome11 Smučanje z Vesno12 Bangarade

​Predgovor avtorja (iz glasbene zbirke Haloo?? - 2007)


Pred vami je nova zbirka skladb za otroške in mladinske pevske zbore. Zbirka Haloo?? je do neke mere podobna zbirki Halooo?, ki je izšla leta 2004, le da je obsežnejša, saj ima kar osemdeset strani in  dvanajst skladb.
V tej izdaji so tako partiture za glasbenega pedagoga ali korepetitorja kot tudi partiture za pevce. Skladbe so večji del lahkotnega značaja. Prvih sedem je večinoma enoglasnih, saj sem v nekaterih delih skladbam podpisal tudi drugi glas, ki se lahko izvaja ali pa tudi ne. Na ta način so napisane tudi priredbe črnskih duhovnih pesmi, ki se lahko izvajajo eno-, dvo- ali troglasno. Te skladbe sem priredil na pobudo kar nekaj slovenskih glasbenih pedagogov. Zadnji dve skladbi sta nekoliko težavnejši in se morata izvajati, kot je napisano. Prva, Smučanje z Vesno, je za troglasni mladinski zbor in solista. Skladba je kljub kromatičnim postopom izvedljiva, zahteva pa predvsem izraznost, mimiko in navihan humor izvajalcev. Zadnja skladba Bangarade je namenjena mešanim mladinskim zborom, lahko pa jo izvajajo tudi odrasli zbori. Samo besedilo je brez pomena oziroma je pomen besed  prepuščen izvajalcu samemu. Izgovarja se, kot je napisano.

 

Matevž Goršič

bottom of page